Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Praktik/Lärlingsplats

  • Herulerkongen
  • Herulerkongen Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
15 år 4 månader sedan #27349 av Herulerkongen
Praktik/Lärlingsplats skapades av Herulerkongen
Hey.

Jeg er en dansk fyr der en i gång med en smide utbildning på Sätergläntan- Jeg skal nu bruke en praktikplads i vecke 9- er der nogle der kan hjälpe med nogle kontakter?- Jeg vil ochså forsöke at finde en Lärlinge plats senere- Hvis nogen ved hvor man kan fidne det, må i gerne sige fra.


MVH Tristan
Mer
15 år 4 månader sedan #27359 av gustav_metal
Svar från gustav_metal i ämnet Praktik/Lärlingsplats
Det här är alltid ett problem. Ibland när folk lägger upp sånna här frågor kan de gå veckor utan svar. Jag tror att det beror på en blandning mellan att smeder ofta jobbar med mycket begränsade ekonomiska resurser och att de ofta är så egensinniga. I båda fallen innebär det att man gjärna inte tar in folk i sin smedja som man inte redan känner och vet att man orkar med/kan ha nytta av.

Vad är det för pengar inblandade? Det kan underlätta om du förtydligade ifall smeden du jobbar hos kommer att få pengar eller ifall han/hon skall betala dig. Vad är du intresserad av att göra? jag menar om du är beredd att stå ensam och producera spik gratis kan du säkert få jobb men om du vill ha pedagogisk handledning är det nog värre.

Vad kan du? hur långt utbildad är du och vilken nytta kan du göra i en smedja?


Jag la upp ett liknande inlägg för ett par år sedan där jag letade efter en lärling men jag fick nästan inga svar jag heller. Nu har jag tyvär ingen möjlighet att ha någon lärling eller praktikant det närmsta halvåret men om jag får anledning att någonsin ta in någon igen så lägger jag med största sannolikhet ut det här på Antracit... Men då kommer jag förmodligen leta efter en gesäll med brev och allt, annars går det nog inte få någon ekonomi i det.

Gustav
Mer
15 år 4 månader sedan #27361 av Jimi
Svar från Jimi i ämnet Praktik/Lärlingsplats

gustav_metal skrev: och att de ofta är så egensinniga.


Nä, säger du? :D
OK då, jag är en av de egensinniga, du då Gustav? ;)

Herulerkongen: När jag gick på Utbildning Nord och lärde mig smida under Karl-Erik Ragnegren, berättade han att ingen svensk lyckats få praktikplats hos en smed i Sverige under hans tid som lärare där. Medan jag var där fick min vän Mattias praktik hos Gunnebo med hjälp av personliga kontakter, inte en drömpraktik för en blivande smed, men den första svenska praktikplatsen på Utbildning Nord vad jag förstått.
Sorgligt, men sanningen är, att det är ett yrke med små marginaler idag.

Jag vill inte göra dig tröstlös, bara beskriva läget!

Hoppas någon tar sig an dig dock! Lycka till... oavsett.

:Jimi
Mer
15 år 4 månader sedan #27365 av Cederqvist
Svar från Cederqvist i ämnet Praktik/Lärlingsplats
Jag har gått lärling på ett antal verkstäder och det har även en hel hög av mina vänner. Så svårt är det inte. Skicka din presentation till en 10-15 ställen och följ sedan upp med telefonsamtal, ring upp varenda kotte du träffat som håller på med smide i någon form och var inte så petig med att dom måste hålla på med just det som du håller på med.
Men visst, om skolan kan erbjuda ekonomisk ersättning och du dessutom är fullt försäkrad (genom skolan) ute på praktikplatsen så förbättrar det dina chanser.
Du bör även kunna dricka oerhörda mängder kaffe.
Lycka till.
  • Herulerkongen
  • Herulerkongen Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
15 år 3 månader sedan #27436 av Herulerkongen
Svar från Herulerkongen i ämnet Praktik/Lärlingsplats
Ok, jeg takker for hjælpen.:-)


Til Gustav_mtal vil jeg sige at jeg har et Fag/svendebrev som smed med speciale i nymoderne skibsbygning (svetsning/skæring mm). I dk er det nærmest helt umuligt at læe det traditionelle håndværk- ihvertfald i længere perioder. Jeg håbede mit Fag/svendebrev kunne forstørke mine muligheder+ min tid på Sätergläntan i 4 måneder.


MVH- Tristan
Sidan laddades på: 0.088 sekunder
Powered by Kunena Forum