Nya inlägg

Fler ämnen »

Topic-icon "lärlingsplats"

  • jahaaja
  • jahaaja Profilbild Författare ämne
  • Besökare
  • Besökare
12 år 6 månader sedan #25172 av jahaaja
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
hej!
jag går just nu en konsthantverksutbildning, inriktning metall, i Tidaholm.
Till mitt nästa år på skolan behöver jag få tag i en duktig smed som kan tänkas lära mig en del under några veckor till hösten och nästa vår.

någon som har något tips på en smed runt Skaraborg eller möjligen hälsingland som kan vara intresserad av detta?

tack på förhand //pär
Mer
12 år 6 månader sedan #25173 av fredrik lundberg
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Hej Pär och välkommen hit!

Tyvärr så kan jag inte hjälpa dig, ville mest säga hej och välkommen, samt tack för middags sällskapet på innebandydagen!

Mvh/Sigmund (Fredrik)

mer corpus till folket!!!
Mer
12 år 6 månader sedan #25176 av gustav_metal
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Hmm, brukar alltid vara svårt att få till lärlingsplats. Jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa unga smeder på det sätt som jag aldrig fick hjälp när jag satte igång att smida men jag har helt enkelt inte råd att ta lärlingar.

Om man är lärling utan någon egentlig utbildning och förväntar sig att få undervisning och handledning måste man som regel kunna erbjuda någon typ av ekonomisk ersättning för den smed som tart sig an en. Ibland kan skolan erbjuda någon typ av lärarlön på 25% eller nått, eller så får man söka hos arbetsförmedlingen eller stipendier eller bidrag från någon slags myndighet eller förening. Men utan lärarlön ingen undervisning.

Och om man inte har åtminstånne något års heltidsstudier i den typ av smide som man skall jobba med kan man inte räkna med att få handledning i utbyte mot att man producerar smide som mästaren kan sälja och finansiera handledningstiden genom.

Så ta reda på vad du kan erbjuda en eventuell mästare ekonomiskt så är det nog större chans att du får napp hos en seriös smed.

Tidaholm... är det en silversmidesmästare du letar efter då?

//Gustav
  • jahaaja
  • jahaaja Profilbild Författare ämne
  • Besökare
  • Besökare
12 år 6 månader sedan #25180 av jahaaja
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
jo, men hej! så du finns här ute du också.

för att svara Gustav:
jag kan gott och väl tänka mig att skolan erbjuder ersättning till smeden, annars får jag väl försöka erbjuda det själv då.
skolan pysslar ju mest med silversmide men det är faktiskt järnsmide det gäller den här gången :)
om du eller någon är intresserad så kan jag ta reda på lite mer om vad skolan erbjuder för ersättning. vill helst se om jag kan hitta någon först. men blir det av så blir det självklart ersättning.
Mer
12 år 6 månader sedan #25183 av gustav_metal
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW

jahaaja skrev: jo, men hej! så du finns här ute du också.


Jodå här är jag... kopplar dock inte vem du är... eller var det dig jag pratade med om detta min bakfullaste förmiddag nånsin på Kungahälla i sommras?

Men för att svara Jahaaja: Nej jag kan tyvär inte ta några lärlingar förens tidigast sommaren 2009. Och i övrigt vet jag inte direkt några duktiga smeder där hemma i skogarna... förutom jag då (Bara 2.5 mil från Tidaholm)... Det fins ett par nere i Småland vet jag
Sidan laddades på: 0.085 sekunder
Powered by Kunena Forum