Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Gislövs Smidesmuseum

  • Smidefix
  • Smidefix Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
Mer
15 år 8 månader sedan #26176 av Smidefix
Gislövs Smidesmuseum skapades av Smidefix
Har i helgen varit som förmodligen sista besökare på Gislövs smidesmuseum. Jag ringde för några veckor sedan till Simrishamns turistbyrå och kollade öppettiderna då hemsidan inte var till min belåtelse vad gällde information. Dom meddelade mig att museet hade öppet mellan 13 och 17 varje dag dom 3 sommarmånaderna. När vi stod utanför museet ca kl. 13:10 var där inte en käft där och ingen information om var som gällde. Ringde till Simrishamns turistbyrå och skällde lite på en av tjejerna där eftersom jag åkt 20 mil enkel resa för att besöka museet, hon var helt ovetande till vad som inte stämde men hade ett telefonnummer till en ansvarig på museet. Ringde upp honom och skällde lite på honom, -han sa att jag kommer. Efter 1 minut kom en liten go gubbe som öppnade åt oss och visade runt oss på hela smidesmuséet personligen (gissa om man får lite ångest för att man gått på i ulltofflorna då!). I alla fall så berättade han för mig att smidesmuseet ska stänga för att ge plats åt en byggnadsvårds butik! Tragiskt att nordens enda smidesmuseeum ska packa ihop grejorna och klappa igen. Gubben berättade att dom inte fått det att gå runt (Inträdet var på 25:-!) och hade därför svårt att motivera att det skulle vara kvar. Tråkigt att ett museeum som gett ut böcker som smide 88 och smide 89 nu går i graven.

//Smidefix
Mer
15 år 8 månader sedan #26192 av Ludwigo
Svar från Ludwigo i ämnet Gislövs Smidesmuseum
Ähmenvaf***n?!

Och det där muséet tänkte jag gå in på för två veckor sedan men blåste förbi med tanken att jag tar det på tillbakavägen... vilket inte blev av såklart! Så där missade man chansen då, typiskt! Bodde ändå i Hammar som ligger på vägen till Simrishamn i flera dar! >:(

Mycket synd att de skulle slå igen, verkligen synd speciellt om det är det enda i sverige i sitt slag!

Vad ska de göra med alla grejor? Skänka till Skansen eller motsvarande? Köra till Ragn-Sell, skrotpriset ä-r ju högt :-[ :o ?!

Usch vad trist!

"Men 200 år kunna även gäddan och karpen bli, 40 års ålder kan också paddan uppnå, och lika gammal
som svinet blir kräftan, om den får leva." ur "Biologiska skisser" (1911) :)
Mer
15 år 4 månader sedan #27295 av Hammar
Svar från Hammar i ämnet Gislövs Smidesmuseum
Hav förtröstan ;D
Nu ska smidesmuseet bli ett centrun för byggnadvård.

Ni hinner nog komma förbi smedjan .
Det är väl värt ett besök.
Ni kan ju själva läsa artikeln nedan

http://www.ystadsallehanda.se/article/2 ... verklighet

Hammar

Hammar
Sidan laddades på: 0.066 sekunder
Powered by Kunena Forum