Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Externa länkar i inlägg?

  • SCB
  • SCB Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
Mer
20 år 10 månader sedan #2384 av SCB
Externa länkar i inlägg? skapades av SCB
Jag har studerat reglerna för detta forum och reagerat över följande:

<i>"På Antracit finns ett eget register där man anmäler hemsidor. Detta gäller såväl pivata som kommersiella hemsidor. F.n finns där över 400 länkar relaterade till Smide och annat.

Inlägg på Antracit som innehåller länkar till egna hemsidor kan tas bort utan förvarning.

Att lämna en länk till en hemsida som ett svar på ett inlägg betraktas inte som ett giltigt svar utan leder bara bort frågeställaren från Antracit och gör "navigerandet" svårt."
</i>

Detta är en ytterst underlig regel som jag aldrig har stött på tidigare. En länk till en specialiserad sida är ju ett utmärkt komplement till inlägget om läsaren vill fördjupa sina kunskaper ytterligare.
Om man vill presentera information från tredje part och samtidigt följa reglerna för antracit.nu så har man idag 3 alternativ.
1. lägga upp läken i länkarkivet och sedan be folk att leta där om dom vill veta mer. (Tämligen osmidigt)
2. skriva om informationen på sidan och infoga den i inlägget. (också tämligen osmidigt)
3. klippa och klistra, (fast då bryter man ju mot upphovsrätten så det alternativet går bort, alternativ 2 kan nog också vara lite osäkert i det avseendet.... Hmm...)
Ja ja. Jag tycker iaf att det är mycket smidigare med en länk som öppnas i ett nytt fönster, när man har läst klart så stänger man fönstret och vips så är man tillbaka på antracit.
Är det någon mer än jag som finner denna regel onödig eller felformulerad? Om inte så skall jag naturligtvis rätta mig efter den utan vidare gnäll. <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

SCB - Proffessionell amatör samt evig sökare av onödig kunskap.

//Olof Nilsson
  • Melker
  • Melker Profilbild
  • Besökare
  • Besökare
20 år 10 månader sedan #2385 av Melker
Svar från Melker i ämnet Externa länkar i inlägg?
Hej!

Jag tycker nog man borde få infoga länkar. Då länge dom har med ämnet att göra och bidrar till tråden på något vis. Det finns dock en nackdel och det är ju lagrings och spårningsmöjligheten. Som vi alla vet så har ju hemsidor och länkar en elak vana att bli brutna eller döda. Så om man ska söka i forumet efter gammal information kan man få en massa irriterande döda länkar på halsen. Då kanske man skulle tycka att det hade vart fint om person som skrev inlägget bara hade kopierat in relevant information i stället för bara lägga upp en länk.


/Melker
Mer
20 år 10 månader sedan #2386 av marberg
Svar från marberg i ämnet Externa länkar i inlägg?
Hej
Håller med dig SCB, till 100%. Antracit skall väl vara tillräckligt bra och behålla sina besökare (invånare) utan att dölja världen utanför. Det var ju sånt man gjorde förr, längre österut.
Mvh
Marberg

Jag tycker det är betydligt bättre med en extern länk än att få
se en del av en annan sida inkopierad (oavsett laglighet). Att en och annan länk dör lär vi få leva med, lösnigen på det kan inte vara att kopiera in all intresant på Antracit



Edited by - marberg on 2003/05/21 08:04:29

Erfarenhet är när man börjar känna igen sina misstag.
  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
20 år 10 månader sedan #2387 av Johan Sangberg
Svar från Johan Sangberg i ämnet Externa länkar i inlägg?
Hej

Kanske krävs det lite förtydliganden om detta med reglerna från Admin <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
Felformulerat eller feltolkat?

Först och främst är det inte meningen att dölja något på Antracit. Tvärtom är det ju så att syftet är att öppna upp och sprida information om just smide. Det är därför Antracit finns, eller hur? Jag tycker dessutom att det är det vi gör. Helt frivilligt dessutom <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>. Vi förstår oxå att viljan att hjälpa varandra är stor!


Samtidigt försöker vi bara få lite struktur på innehållet, göra det lättadministrerat (för admin och moderatrorer), göra det enkelt att navigera och dessutom framför allt hålla sidan uppdaterad, informativ, laglig och aktuell.


Antracit bygger då bla. på att man kan starta Rubriker och få till en diskusion om olika ämnen. Detta sker i Forumen som nu växt och blivit mycket innehållsrika tack vare ALLA medlemmars bidrag! Forumen är sökbara.

<center>
</center>
Ett annat sätt är att anmäla länkar till intressanta sidor på nätet som kan hjälpa och upplysa oss om fler resurser av intresse. Detta finns i en egen avdelning för Länkar (lite typ Yahoo) Just vad beträffar länkar som dör ut eller blir felaktiga så finns det för Admin ett Administrationsverktyg som relativt enkelt rensar där ibland. Trådar i Forumet som dör ut eller är inaktuella pga brutna länkar är ingen trevlig bekantskap. Länkdatabasen på Antracit är sökbar.

<center>
</center>
En annan avdelning som oxå finns är annonsavdelningen där man enkelt kan söka kontakt med smeder eller ex. sälja verktyg.

<center>
</center>
Gästboken är mer till för personliga hälsningar eller engångsbesökare.

<center>
</center>
Sist min inte minst ointressant är möjligheten att lämna bidrag i form av evenemang av intresse. Här går det utmärk att lämna länkar och andra bra uppgifter som intresserar oss alla. Observera att alla kan skriva in i kalendern!
<center>
</center>

Det har aldrig sagts att det är förbjudet att lämna länkar på Forumen eller i inläggen, bara att dessa inlägg kan komma att tas bort utan förvarning. En viss försiktighet där alltså.
Döda länkar vill vi väl inte ha på Antracit? Ej heller reklam för personliga (egna) hemsidor i inläggen. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Eller annan reklam heller för den delen. Även här finns en särkild avdelning. Ett annat problem med länkning till ex en bra sida som ex. anvilfire har en tendens att upprepa sig i många olika trådar beroende på vem som funnit vad.


En annan fråga som varit uppe är mejltrafik och uppmaningar att mejla. Det är väl inte så smart eller öppet att kanske mitt i en tråd begära att läsaren mejlar? Då fortsätter ju tråden internt mellan dessa två helt utan insyn från resten av medlemmarna (jmfr. öststater där <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle> ). Därför är det inte tillåtet att uppmana till privat mejlande. Men det är klart att om det är av privat natur så skall det hållas utanför Forumet.

Annat som dyker upp ibland är telefonnumer och adresser till andra personer/företag. Antracit är offentligt och läses av många. Är den som äger telefonnumret informerad så är det väl ok men annars tycker jag att det är väldigt olämpligt och knappt tillåtet.


Jag ställer gärna upp på omformuleringar och diskuterar regler och annat innehåll på Antracit så fler reaktioner är välkomna. Jag tycker dock inte att Antracit på något vis försöker dölja någonting <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle> .


Obs upphovsrätten skall alltid upprätthållas på Antracit och inlägg som är upphovsrättsskyddade och ex. kopierade utan tillstånd hör till sådant som kan raderas utan förvarning. Inkopierade sidor eller eller olagligheter som någon medlem finner på Antracit rapporteras lämpligen in till info@antracit.nu för åtgärd!


<img src=icon_smile_shy.gif border=0 align=middle>
Påminner dessutom att alla som blivit meldemmar på Antracit godkänt just <b>Registreringsregler och överenskommelse</b> på följande länk http://www.antracit.nu/snitz/policy.asp vilket är en "standardtext" på webben.<img src=icon_smile_shy.gif border=0 align=middle>


<hr>
<center>Vänliga hälsningar

Administrator på Antracit
Du hittar det mesta om du använder <b>Sökfunktionen / Search</b> före allt annat!

<img src=" www.antracit.nu/favicon.ico " border=0>

Johan Sangberg
Sidan laddades på: 0.071 sekunder
Powered by Kunena Forum