Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Nybörjare söker råd om ässja

  • FörundaBoy
  • FörundaBoy Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
14 år 7 månader sedan #29554 av FörundaBoy
Nybörjare söker råd om ässja skapades av FörundaBoy
Hejsan allihopa!
Jag har håll på lite med smide i ett par hemmabyggda ässjor, en i betong och en i tegel med varierande resultat men har ändå lyckats få till en kinv och en kapsylöppnare. Nu vill jag ta steget till att börja smida med lite bättre grejjer, som kan vara lite mer stationärt! jag är bara 16 år än så länge så jag har inte alla pengar i världen. Kom gärna med förslag på konstruktioner och så!

Jag hade tänkt att byga en bromstrumms-ässja så jag har införskaffat mig en bromstrumma till en gammal ford mondeo för 80 kr, riktigt kap tycker jag. Nu är det ju så att jag behöver lite rör till denna trumma. Jag har vart runt till div badrummsbutiker och liknande men hittar inget. Rörmokaren har ju bara "vanliga" arbetstider så det är lite knepigt att få tag på en sådan, så nu undrar jag, är det någon som har en aning om var man kan få tag på rör ca 6cm i diameter? Kan nog kanske få en utan farsans polare att svetsa dit ena biten på själva trumman men någon slags rör med en platta på vore att föredra. Det är alltså en T koppling och en extra bit rör vi talar om, ni som har vart med ett tag vet nog vad jag menar. När vi ändå är inne på området så efterlyser jag vart man kan få tag på koks eller stenkol. Jag ska endast smida mindre saker så som knivar och dylikt. Jag har möjlighet att hämta koks/kol västeråstrakten och i hallsta trakterna.

Tack för mig!
//Alexander
Mer
14 år 7 månader sedan #29556 av Ludwig
Svar från Ludwig i ämnet Nybörjare söker råd om ässja
Det som är både kul och bra är att kolla lite olika skrotar. Ofta kan man få sånt riktigt billigt i förhållande till nytt. Men lite tur går ju åt förståss. Själv tyckte jag att det kändes ganska nervöst att gå på skroten första gången, men har man jobbarkläder på sig och är lite smutsig så känns det riktigt legitimt att man är där, även om servicen inte alltid är på topp=)

Klurgubbe i unga år
Mer
14 år 6 månader sedan #29735 av Anders_Möller
Svar från Anders_Möller i ämnet Nybörjare söker råd om ässja
Hej, för att se några ässjor jag byggt med enkla medel (jag är äldre än dig men har inte heller en jättebudget) så tycker jag att du skall besöka min hemsida:

http://www.andersmoller.net och kolla in "Plåt & Svets" - där finns några foton.

Hör gärna av dig om du vill ha lite tips på vägen!

/Anders
Sidan laddades på: 0.066 sekunder
Powered by Kunena Forum