Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Ny finish på bladet...hur?

  • ihaveabike
  • ihaveabike Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
18 år 11 månader sedan #5603 av ihaveabike
Ny finish på bladet...hur? skapades av ihaveabike
Hej
Ja inte kanske en helt ny finish, men jag har en äldre dolk med blankpolerat stålblad. Typ paraddolk. Nu har något försökt att slipa klingan och har även då missat kanten och har slipat in på klingan. Resultatet är ganska djupa märken. Jag har försökt med våtsandpapper för hand men det ger knappast resultat efter flera timmars jobb. Finns det några andra lätta metoder att nyttja.?
Mer
18 år 11 månader sedan #5604 av Ludwig
Svar från Ludwig i ämnet Ny finish på bladet...hur?
Jag fick en bajonett av farsans jobbarkompis. De var dock lite rostig så jag började med våtslippaper och körde sen på det som hjälper mot all o-glanns, nämligen autosol. Du ville väl iofs slipa till något.. tja, jag skulle pröva med en bra fil.

Ett tipps om du inte vill att den ska rosta efter att du har polerat upp den, ha på lite turtlevax, då både blänker den mer och rostar inte. Finnemang vill jag lova.

Mvh/Ludwig

Klurgubbe i unga år
Mer
12 år 5 månader sedan #33834 av ejnar
Svar från ejnar i ämnet Ny finish på bladet...hur?
Gammal Mora-kniv , skäv och använd som spett och skruvmejsel , men aldeles underbar för sina 5 kronor efter ett antal timmar på slipsten .[attachment=0:2onk6ner]<!-- ia0 -->lille Nihonto 014.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:2onk6ner]Det som tar tid är att rätta skader som elektriska slipstena har gjord gennok tiden .
Bilagor:
Mer
12 år 5 månader sedan #33835 av ejnar
Svar från ejnar i ämnet Ny finish på bladet...hur?
Dätta är det bättre alternativet till sandpapper , med sandpapper får man intet bra resultat .
Bilagor:
Mer
12 år 5 månader sedan #33836 av ejnar
Svar från ejnar i ämnet Ny finish på bladet...hur?
12c27 på operationsbordet och orsaken är att den har vägrat att "ta skärpa" , ett S***** besvärligt blad att handslipa , fattas lite , men efter 20-30 timmar ger det med sig .[attachment=0:23zhb11t]<!-- ia0 -->ny ladning 012.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:23zhb11t]Rättelse : Detta är ingen 12C27 men ett Kullager-stål :(
Bilagor:
Sidan laddades på: 0.087 sekunder
Powered by Kunena Forum