Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Elverktyg för slipning, polering mm

  • Pumlan
  • Pumlan Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
11 år 7 månader sedan #35084 av Pumlan
Hejsan,

Jag såg någon som hade köpt en bänkslip och tagit bort skydden samt bytt ut sliptrissorna mot koniska spindlar från Konrad W. Sen hade hon satt på sönderskurna vita plastdunkar som skydd för damm. Har hittat en bänkslip från Cotech på Clas Ohlson för 199 kr ( http://www.clasohlson.com/se/B%C3%A4nks ... r407075000 ), den har dock endast 150 W jämfört med den minsta polermaskinen på Konrad som har 300 W. Varvtal är nästan samma (2950 vs 2800). Vad innebär det egentligen? Betyder det att den orkar mindre? Och hur kan det påverka mig? Jag kommer ju inte använda den jättemycket än så länge i och med att jag oftast bara har tid att jobba någon enstaka timme i taget för tillfället. Och märker jag att den inte hänger med när jag (förhoppningsvis) börjar få mer att göra och mer tid så kan jag ju köpa en ny sen. Vad tror ni? Räcker den till lite slipning och polering samt mattering?

Funderar även på att köpa multiverktyg från Cotech för 299 kr ( http://www.clasohlson.com/se/Multiverkt ... r408408000 ), att använda till borrning, fräsning (göra små gropar där jag ska löda fast silverpärlor på plan yta), slipning och putsning. Jag hade dock gärna även haft den förstnämnda maskinen för jag vill ha en matteringsborste från Sargenta, men den för handstycke får man max köra i 6000 rpm och multiverktyget ovan går minst 8000 rpm... Jag har en glasfiberborste som tydligen ska vara bra för mattering men tycker inte det blir fint. Och vet inte hur jag ska göra annars. Förslag?

Jag har även en trumlare med stålmedia i för polering. (Det där med snygg finish är för övrigt något jag tycker är skitsvårt, men det är ju en helt annan tråd det...)

Mvh
Lisa Kriga
Sidan laddades på: 0.096 sekunder
Powered by Kunena Forum