Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Snälla hjälp, Vilken av dessa brännare för silverlödning?

  • zebb
  • zebb Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
11 år 2 månader sedan #35705 av zebb
Hej.

Håller på att sätta iordning min lilla verkstad. Jag kommer att göra silver ringar och halsband med stenar och små detaljer. Just nu gör jag en silver ring i 2 mm plåt som väger 50 gram.
Verkstan är i lägenheten, en 1:a så allt är ganska tight. Jag behöver hjälp att välja lödningsutrustning som passar till det jag gör.

Det jag har kollat på är:

"micro torch" som drivs av butangas. (creme brulé brännare) går upp till 1300 grader. Skulle vara det bästa alternativet för mig OM den duger till att löda med, gör den det? http://www.konradw.se/butangas-brannare ... c-302.aspx

Jula har ett kit med små engångs tuber, gasen är maxy oxy? och oxygene. Har någon erfarenhet av dessa, De är ju ganska små tuber så jag skulle nog våga ha dom i lägenheten. Läste runt på amerikanska smyckesforum och det här kittet liknar "smith little torch" som många använder i amerika. Blir det för varmt? Som en acetylene/oxygene setup. Vad tror ni?

Äger även en Propangas brännare, eller det kanske är en gasolbrännare. Blå flaska , manuell tändning. Likadan som på bilden i länken.
http://www.fordson.se/phpBB2/viewtopic.php?t=10665
Den känns lite stor och klumpig. Är inte så sugen på att använda den. Vad tror ni?

Jag investerar gärna i en bra brännar setup som håller. Gillar att köpa rätt saker från början, vill inte störa mig på att grejjerna inte håller måttet.

Har även en acetylene/oxygene gas svets men den släpar jag ogärna in i lägenheten.
Mer
11 år 2 månader sedan #35707 av lewisite
Hej Zebb


Jag har ingen större erfarenhet med silverlödning men kan bidra med att jag använder regelbundet min cyklonbrännare från Jula för silverlod samt för lödning av aluminium: http://www.jula.se/cyklonbrannare-218533

Jag har köpt tillhörande spetsmunstycke och den ger en mycket fin jetstråle och gasflaskan har räckt i evigheter för mig. Däremot kanske det blir för varm för det du ska göra då den kan nå 2400°C?
Mer
11 år 2 månader sedan #35709 av mr_president
Vad jag sett så använder silversmeder för den typen av små lödjobb en liten enkel brännare där de med munnen blåser mer luft i ett "sugrör" för att öka och minska värmen (och få kontroll). När de inte blåser med munnen ser den ut som en vanlig bumsenbrännare (eller vad de heter), när man blåser blir det mer som en "blåslampa".

Sitter i Kina nu och där är Youtube blockerat men jag tror om du googlar "SIlversmeden1" så finns den en video där man ser denna typ av brännare (alternativt googla "friday technique").

EDIT - Hittade (använde proxy för att komma förbi blockeringen),

http://www.youtube.com/watch?v=zz7WQpa9N-Q (vanligt stearinljus)
http://www.youtube.com/watch?v=y5lDMmHSilQ (ser inte brännaren riktigt men man ser att han blåser när lågan blir längre)

Har du slagit din lärling idag ??
Sidan laddades på: 0.238 sekunder
Powered by Kunena Forum