Nya inlägg

Topic-icon Arbetsplatsen

  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
16 år 6 månader sedan #18662 av Johan Sangberg
Arbetsplatsen skapades av Johan Sangberg
Ska man arbeta med silver i liten skala, behöver man från början inte så många och dyra verktyg. Dock kan det vara på sin plats att ordna en så bekväm, och väl fungerande arbetsplats som möjligt. En kraftig bänkskiva e.v. med ett halvrunt urtag, klädd med t.ex. härdad masonit eller plastlaminat som gör den lätt att hålla ren..Bra allmänbelysning tillsammans med t.ex. en skrivbordslampa är också viktigt, så man ser bra. Förvaringsplatser för verktyg m.m, ställ för tänger, hammare, filar o.s.v gör arbetet lättare.

Förse gärna urtaget i bänkskivan (den så.k.orten) med en löstagbar träbit, en filnagel som kan användas som stöd vid filning och sågning. En utdragbar låda med låga kanter, en fäll samlar upp silverspånen vid såg-och filarbeten, så att man kan återvinna dessa.

Vill man arbeta med skålslagning eller andra tyngre arbetsmoment är inte bänken lämplig som underlag,. Dels därför att det bullrar mera, och att allt man har i och på bänken skakar omkring. Men framför allt går energin i slaget förlorad, det “svarar” inte. En kraftig träkubbe fungerar bäst. Här kan man hugga in fästen för faff, sparrhorn, ambolt m.m

Tillgång till rinnande vatten, för att kunna skölja arbeten som legat i betbad m.m, är också bra att ha i närheten av arbetsplatsen.


OBS
Tänk på brandfaran när du löder.
Ha en brandsläckare tillhands! Tänk också på vad du behöver ha i övrig skyddsutrustning, skyddsglasögon, handskar m.m. Allt beroende på vad du sysslar med, vilka maskiner, kemikalier o.s.v. du handhar.

Johan Sangberg
Bilagor:
Ämnet är låst.
Sidan laddades på: 0.072 sekunder
Powered by Kunena Forum