Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Grill och ässja, komboprojekt?

  • callmenobody
  • callmenobody Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
10 år 1 månad sedan #36834 av callmenobody
Grill och ässja, komboprojekt? skapades av callmenobody
Hejsan, jag har länge haft lite små önsketankar att göra egna knivar men att köpa färdiga blad känns lite som att bara göra det halvdant.
Förra året så köpte jag lite olika filar som jag avhärdade i grillen på uteplatsen (har bara en tvåa så inte mycket till utrymme) med dugligt resultat. Dessa formade jag enkla blad av med fil och vinkelslip på jobbet och sedan härdade jag dom genom att hetta upp dom med acetylenbrännare och släcka dom i överbliven matolja.

Resultaten blev väl lite si-så. Vissa blad böjde sig under avhärningen och vissa under härdningen, jag antar att det har med ojämnheter i uppvärmingen att göra.

Oavsett så såg jag en gasoldriven miniugn på blocket och tankarna kom igen. Efter en tur på jobbet hittade jag ett expansionskärl i en skrotbinge på jobbet. Det är 50cm högt och 50cm i diameter. Den har ett inlopp på undersidan där jag skulle kunna blåsa in luft och den ser nästan ut som en klotgrill.

Så, första tanken var ju att försöka få ihop nån form av koleldad härdningsugn men när jag tänker på storleken och min lilla uteplats så misstänker jag att det inte går riktigt hem med den andra i familjen....

Så, nästa tanke.
Om jag maskerar den som en robustare klotgrill så borde det ju mottas med entusiasm då vår nuvarande är en stackars rostig historia. Om jag sedan råkar lägga in annat emellan grillningarna hör det ju knappast till saken.

Nu inser jag att jag tar en massa genvägar, gör ett otal fel då jag varken har koll på den exakta sammansättningen i stålet jag använder och inte har någon form av temperaturreglering men vaf*n, man måste ju testa och jag har inte lust att investera i utrustning när jag inte ens har hus.

Min tanke är som sagt att om jag bygger denna som en grill, ser till att jag kan blåsa in luft under kolet och ordnar en lucka i sidan, kan jag då åstadkomma något brukbart?


Bilagor:
Sidan laddades på: 0.091 sekunder
Powered by Kunena Forum