Nya inlägg

Topic-icon Vax

  • ardeth
  • ardeth Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
14 år 6 månader sedan #28570 av ardeth
Vax skapades av ardeth
Om man ska göra en gjutform, är det då möjligt att först göra en figur genom att skära till en vaxbit och sedan göra en silikonform runt den?
Och vart kan man i så fall få tag på bra vax?
Mer
14 år 6 månader sedan #28572 av mr_president
Svar från mr_president i ämnet Vax
Man är väl inte precis någon stjärna på gjutning men vax finns i alla fall på conrad wahlström,

http://www.konradw.se/default.aspx

När man gjuter med gips så kan man använda nära nog vilket vax som helst (bivax, gamla stearinljus och även frigolit). Så länge modellen blir bra så är vaxet bra, så har jag försått det. Sen kanske vissa vax ryker å luktar orm men det är en annan femma.

Har du slagit din lärling idag ??
Mer
14 år 6 månader sedan #28579 av fredrik lundberg
Svar från fredrik lundberg i ämnet Vax
japp, det är så jag brukar göra. Först ett original i vax, sen gör jag siliconformen runt den.

mer corpus till folket!!!
Mer
11 år 3 månader sedan #34853 av Lundholm
Svar från Lundholm i ämnet Vax
Idag fick jag hem 10 lador med tandlakar wax ROD ....nagon som provat? Sokte Wax men dom vill salja 5 till 20 TON! inge hobby derekt hehe
Men skam den som ger sig . Fick tag i en som kunde salja en mindre mangd.

Men som den man e sa har man ogonen med sig ..... Trust Mart blev uppkopt av Walmart och hyresvarden avslutade kontraktet! Tog ett ar av krigande men ut for Walmart och i veckan har dom stadat ut skiten vad hittar man da om inte 2kg ost wax!!!!! jag blev en lite pojk igen tur man har oron sa flinet inte gar hela vagen runt.

Det ar sol idag med!

Lundholm
Mer
11 år 3 månader sedan #34910 av Essesmed
Svar från Essesmed i ämnet Vax
man kan købe alt til støbning ved http://www.ravstedhus.dk ;D
Mer
11 år 3 månader sedan #34933 av Sixten
Svar från Sixten i ämnet Vax
Hej, jag håller just på att skära en relativt komplicerad "medalj". Det jag använder är en blandning av lika viktsdelar bivax och talk som jag gjuter i en metallskål. Eftersom blandningen krymper så får man fylla efter och jämna till. Då blandningen är halvfast stryker man av så att man får en jämn yta, denna sandpapperas något och målas med utspädd tippex (dvs utspädd helmatt takfärg). Mönstret kan nu överföras mha karbonpapper och skäras ut med kniv. Om spånorna vill klibba fast är det bästa att skära ut konturerna och pensla ytan med talk. Skulle du skära fel är det bara att smälta i nytt mha en lödpenna. Materialet är så pass stabilt att du kan hålla i det medan du skär (om du inte är alltför varm om händerna). Tyvärr går det inte att använda vaxet direkt, då jag försökte smälte vaxet ut men talken blev kvar, därför är man tvungen att göra en silicongummiavgjutning av det. I sammanhanget kan jag nämna att om du gör sköra vaxmodeller i silicongummiform kan du trycka in smältlim istället för vax. Enda problemet är att smältlim har större krympning/expansion än vax, därför vill större modeller spränga formen vid urbränningen.

Hälsningar Sixten
Sidan laddades på: 0.089 sekunder
Powered by Kunena Forum