Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Träckning av bägare

  • Snarrjanne
  • Snarrjanne Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
11 år 11 månader sedan #34626 av Snarrjanne
Träckning av bägare skapades av Snarrjanne
Hej! Jag tänkte försöka att träcka två bägare i silver. Hur beräknar jag diameter och höjd på bägaren från utgångsmaterialet?
Tacksam för tips.

Janne Eriksson
Mer
11 år 11 månader sedan #34628 av gustav_metal
Svar från gustav_metal i ämnet Träckning av bägare
Beroende på vilken bok eller vilken mästare du lär dig av så innebär namnet för de tre teknikerna träckning, drivning och knopning olika saker. Det blir till och med mer förvirrande eftersom det är samma namn som används men bara på olika sätt.

När jag lärde mig arbeta silver fick jag lära mig att treckning innebar att börja med en tjock klump eller plåt och slå med en kulhammare inne i och ha ett plant städ under. Om det är den tekniken du menar så är knepet att beräkna vikten på klumpen och översätta det till skålens tjocklek gånger dess storlek... glöm inte att den minskar lite i vikt av allt arbete.

Om du menar tekniken där man slår ner en plåt i en skålform eller en stålring så är det bara att ta ett snöre och mäta längden på ritningens konturlinje, slå ut snöret rakt och mäta så har du utgångsplåtens diameter. Glöm inte att plåten kommer att bli lite tunnare i botten så den fölängs lite grann.//Gustav Thane
Sidan laddades på: 0.080 sekunder
Powered by Kunena Forum